Eerste contact

In het eerste contact, meestal telefonisch, vertelt u wat uw situatie is en wat

uw wensen zijn.

 

Kennismakingsgesprek

In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 1 uur, liefst bij u thuis, bespreken we uw situatie uitgebreider en wat u wilt bereiken. Bijvoorbeeld: meteen kunnen vinden wat ik zoek, een aangenaam huis of een goed geordende administratie. Ook kijken we of er een klik is en vertrouwen, dat werkt fijner.

 

Offerte

Aan de hand van wat besproken is in het kennismakingsgesprek, ontvangt u een offerte. Hierin staan werkzaamheden, trajectduur en kosten vermeld. Als u akkoord bent spreken we de planning af.

 

Het opruimtraject

Samen kijken we of de organisatie van uw huis functioneler kan. Misschien dat 

spullen op een andere plek bewaard kunnen worden. Of u heeft ze niet meer nodig. Afhankelijk van wat u in uw huidige levensfase nodig hebt, kunt u hierover een beslissing nemen: bewaren, repareren of loslaten. Als u twijfelt kunt u iets voor een aantal weken wegleggen. Mist u het?

U leert structuur aanbrengen en u krijgt opdrachten en advies. Op tijd nemen we pauze. Beslissingen nemen is vermoeiend maar het levert veel op.

 

Tijdens en na het traject

Halverwege het traject en wanneer nodig bespreken we hoe het verloopt. Na al het organiseren en loslaten bent u verrast door het resultaat. Samen kijken we wat is bereikt en wat u nog nodig heeft.

Twee maanden na afloop neemt Huis&Aard contact met u op om te vragen hoe het gaat. Het is ook mogelijk alvast een onderhoudsafspraak in te plannen. Als u advies of peptalk nodig heeft kunt u altijd contact opnemen.

 

Alles wat gedurende het traject gezien en besproken wordt blijft vertrouwelijk.