INTERIEUR AANGEPAST AAN NIEUWE WENSEN


Huis&Aard kreeg de vraag mee te denken over het verlevendigen van de benedenverdieping van een statig 19e eeuws herenhuis. De vrouw des huizes wilde meer kleur en licht in huis nadat de kinderen uit huis waren gegaan.

Het doel was niet een compleet nieuwe inrichting. Alle benodigde ingrediënten waren al aanwezig: mooie architectuur, meubels, kunstobjecten, glas-in-loodramen en genoeg ideeën en wensen.

In gesprekken werd concreet wat er miste en wat oplossingen konden zijn. Met een persoonlijke benadering, uitgaande van de wensen van de klant gingen we aan de slag.

Met simpele ingrepen, het een kwart slag draaien van de zithoek in de voorkamer bijvoorbeeld, ontstond daar meer intimiteit. De mooiste objecten werden op plekken neergezet waar ze goed uitkwamen. Vanaf de bank in de nieuwe positie werd de tuin achter het huis opeens zichtbaar.

De tussenkamer klonk wat hol door de gebruikte materialen hout, steen en glas. Het was al snel duidelijk dat de kleur geel als zonnige sfeerbrenger een grote rol zou spelen. Die was al aanwezig in glas-in-loodramen en tuinkamermeubels. Door decoratief geel behang, een bijpassende kleur geel op de schouw en een tapijt onder de eettafel werd de kamer levendiger en akoestisch prettiger. Ook hier kregen kunstvoorwerpen een mooie plek en kwamen beter uit.

Huis&Aard speelde een rol bij het analyseren en concretiseren van ideeën, ging net iets verder dan gedacht, deed onverwachte ingrepen en diende als klankbord bij het maken van keuzes.

Een mooie opdracht met tevreden vrouw én heer des huizes.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square