“IK GUN JOU JE LEGE TAFEL” “EN IK JOU JE ROMMEL”,

maar niet overal. Twee woonstijlen in één huis kunnen wrijving geven. Gelukkig zijn er organisatorische trucs om het leefbaar te houden. Je gunt elkaar natuurlijk wat, dat op de eerste plaats. Wat voor de een rommel is, is voor de ander waardevol. Baken samen plekken af in huis waar ieder op een eigen manier kan wonen. Als er genoeg ruimte is kan de 'rommelkont' een eigen kamer betrekken anders een eigen bureau of tafel. Voor sommige ruimtes in huis is het beter dat ze regelmatig opgeruimd worden: keuken, slaapkamer en (delen) van de woonkamer. Als iedereen het daarmee eens is lukt het beter om dat te realiseren. Complimentjes als het lege koffiekopje meteen naar de keuken gebracht wordt helpen daarbij... Maak samen een duidelijke en passende taakverdeling in de huishouding, waarbij ieder het op een eigen manier aan kan pakken. Als iemand stofzuigt en ondertussen met de koptelefoon op naar muziek luistert en luidkeels meezingt, prima toch. Iedereen blijft natuurlijk die hij is, glimlach als een boeddha als het eens anders gaat dan gepland. Als het toch uit de hand dreigt te lopen, praat er op tijd over. Vóórdat het lege koffiekopje door de kamer vliegt.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square