MAÑANA MAÑANA


Ken je dat, een klus die je maar uit blijft stellen? En hoe langer je het uitstelt hoe hoger de drempel wordt om er aan te beginnen. En als je de klus dan eindelijk hebt geklaard denk je, was dat nou zó moeilijk?

Uitstelgedrag heeft allerlei redenen: andere prioriteiten, opzien tegen beslissingen nemen, bang om te falen, liever iets voor een ander doen, niet doen omdat het moet van een ander of de druk verhogen omdat je dan wel moet. Intussen zit het je dwars. En misschien zijn er wel meer dingen die je uitstelt, teveel om aan te beginnen.

Wat kan helpen is de klus in (hele) kleine stapjes opdelen. Vast iets klaarzetten of inplannen in je agenda bijvoorbeeld. Een stok achter de deur in de vorm van een afspraak met een professional organizer kan het proces ook op gang brengen.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square