. . oplossingen die bij me passen . . 
"Op mijn eettafel lagen altijd veel aantekeningen, kleine briefjes en andere papieren, omdat ik daar veel zit te studeren en graag veel op schrijf. Het lukte me maar niet om het opgeruimd te houden. Dineke heeft met me meegekeken hoe ik probeer op te ruimen en vroeg zich vrij snel af of een paar bakjes op de tafel misschien zouden kunnen helpen. Dan hoef ik niet de hele boel op zij te schuiven als we gaan eten, maar eenvoudig alles kan sorteren en opbergen. Dat werkt!
Ik heb de tafel binnen no time leeg en het ligt niet allemaal meer door elkaar.
Een pak van mijn hart en een irritatie minder van mijn gezin.
De bakjes moeten natuurlijk ook weer een keer leeg, en op de plek waar ik het normaal opborg was het vol, zodat daar ook al behoorlijke stapels gegroeid waren.
Dineke heeft me gestimuleerd om op te ruimen, weg te gooien, tijd te plannen en het ook echt te gaan doen. Hoewel ik er nog niet ben, ben ik al wel opgeschoten. Dineke luisterde goed en keek samen met me naar oplossingen die bij me passen en hielp me door te gaan, steeds in overleg met mij. Dat was erg prettig."
. . ik kan het overzien . . 
"Er is al jaren een plan om van een slaapkamer een gastenkamer te maken.
Ik kom er maar niet toe de eerste stap te zetten. Alles is oud en geschilderd in foute kleuren. Dineke heeft na enkele uren een vliegende start gemaakt en maakt een plan van aanpak voor het project gastenkamer. We overleggen, halen prullaria weg en bespreken rommelige zaken waaraan ik 'blijf plakken'. Het voelt als een frisse stevige bries waardoor ik alles in beweging zie komen.
Alles wordt leger en lichter en hoewel het nog moet gebeuren lijkt het of er al veel veranderd is. De komende dagen kom ik in actie en begin met een stevige schilderklus.
Dineke geeft een tip: neem een aquarel die ik op wil hangen als uitgangspunt voor de kleuren. Dat geeft een kick en ik realiseer me dat ik dit zonder Dineke niet had gedurfd, niet op het idee gekomen was. We ploeteren door vele behangersboeken en ik vind het behang dat precies past. Hoewel er nog van alles moet gebeuren en er oponthoud is, kan ik het overzien en raak ik niet in paniek. Dineke zit er niet bovenop maar houdt je op een subtiele maar duidelijke manier bij de les. In plaats van een last is het een plezierig optimistisch project geworden."
Ien
. . persoonlijke touch . . 
"Jij bent sterk in aanvoelen van een sfeer in huis, met gevoel voor niet alleen de spullen maar ook intunen met de mensen die er wonen. Dat is een wonderlijk mooie combinatie! Juist die persoonlijke touch. Misschien ook juist voor mensen
die al lang in hetzelfde huis wonen en niet direct een compleet nieuwe inrichting zoeken. Je kunt jezelf ook gaan profileren als stylist 'nieuwe stijl', met een véél persoonlijkere inslag dan de huidige vluchtige commerciële wereld!"
José
. . zelfvertrouwen . . 
"Gebrek aan structuur hinderde mij bij het efficiënt indelen van de dag. Verplaatsen van niet nodige spullen kostte onnodig veel tijd. Ik voelde me chaotisch in huis. Dineke heeft me handvatten en zelfvertrouwen gegeven waarmee ik mezelf heb laten zien hoe je structuur aanbrengt. Ik durf nu te kiezen voor een plek maar ook om deze te herzien. Ik ben daadkrachtiger en regel dingen meteen.
De vaardigheden waren aanwezig maar moesten geactiveerd worden. Ik moest nieuwe gewoontes aanleren. Zelfstandig had ik dit niet voor elkaar gekregen."
Harm
 
. . boven verwachting . . 
"In het begin verwachtte ik er niet veel van maar toch heb ik dingen voor elkaar gekregen waarvan ik niet dacht dat ik het kon. Mijn slaapkamer was rommelig maar na een opruimsessie met Dineke is het al weer maanden op orde."
Dorine
 
. . schoon schip . . 
"Wat ben ik dankbaar voor de hulp en begeleiding van Dineke bij het leegruimen van mijn kantoor en atelierruimte. Ik dacht dat ik dat makkelijk zelf zou kunnen.
Dat bleek niet waar te zijn, het was een te omvangrijke klus. Wat had ik veel verzameld en bewaard in mijn leven terwijl mijn huis er altijd stijlvol en opgeruimd uitzag. Dineke heeft me geholpen afscheid te nemen van heel veel spullen, alleen was dat me niet gelukt. Ik wil opnieuw beginnen, schoon schip maken met minder spullen mijn toekomst in en dat is mijn streven. Dineke kan ik van harte aanbevelen. Zij is doortastend, geduldig, reflecterend, heeft een groot doorzettingsvermogen en komt haar afspraken na."
Loes
 
. . louterend proces . . 
"In 2013 begon een grootscheepse verbouwing op de begane grond van mijn huis.
Ik wist dat het een puinhoop zou worden als ik daar geen hulp bij zou krijgen.
Mijn kinderopvang zou tijdens enkele weken van de verbouwing gewoon door moeten gaan. Dat betekende dat er veel opgeborgen moest worden en de gehele woonkamer/keuken tijdelijk ergens anders geplaatst werd. Dineke heeft toen op mijn verzoek het roer 'overgenomen'. In die zin dat ze leiding gaf en mij beslissingen liet nemen. Vele kubieke meters spullen lieten we afvoeren en alles werd opnieuw geordend. Ik kreeg nergens het gevoel opzij gezet te worden. Overal gaf zij richting maar liet ze mij kiezen. Daarnaast bedacht ze doorlopend van alles: planning, inrichting, allerlei praktische zaken waar ik niet aan toe kwam. In feite kreeg de hele inboedel een screening en facelift. Ze kan de grote lijn bewaren en ook de tijd bewaken. Het mooie is dat ik zo kon ervaren dat orde scheppen een louterend proces is. Je wordt er letterlijk en figuurlijk LICHTER van. Terwijl ik er normaliter altijd enorm tegenop zag.
En last but not least, ze is oprecht, nuchter en met haar humor houdt ze alles licht.
Praktisch gecombineerd met een artistieke gevoeligheid, ik had me niets beters kunnen wensen. Tijdens de verbouwing bleef mijn leven en werk overzichtelijk, rustig en sprankelend.
Dineke 1000 x dank."
Ien

 

. . I N  A C T I E . . 

. . L  I  C  H  T  E  R . .